СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ГОСТУВА НА ЛУКОВИТ НА 1 И 2 СЕПТЕМЕВРИ - ВХОД СВОБОДЕН!

сряда, 23 август 2023 526

КИНО в Народно читалище „Съзнание 1895“ на 1 и 2 септември 2023

 

ВХОД СВОБОДЕН!

Първият филм в програмата е на 1 септември (петък) от 18:00 часа - „РЕЙНСКО ЗЛАТО“ e най-новата творба на световноизвестния режисьор Фатих Акин. Съдбата на Хатар, един от най-прочутите рапъри в целия немскоговорящ свят, издал шест студийни албума, продадени в многохиляден тираж, е в основата на най-новата филмова история, разказана от Фатих Акин, по мотиви на автобиографичния роман на рапъра „Всичко или нищо: Светът ни принадлежи“.

На 2 септември (събота), от 15:00 часа са поканени децата и техните родители на експедиция към… Северния полюс, с филма на норвежката режисьорка Кайса Нес – „ТИТИНА“. Норвежкият изследовател Роалд Амундсен се свързва с италианския инженер Умберто Нобиле и поръчва дирижабъл, с който да покори Северния полюс. Необикновеното трио Амундсен, Нобиле и неговото куче Титина се отправят на експедиция към последното неизследвано място на Земята… Филмът е озвучен на български език и е изключително подходящ за деца и техните родители!

Вторият фестивален ден – събота, 2 септември – ще завърши с прожекция от 18:00 часа на творбата на Вим Вендерс „ПОТАПЯНЕ“. Филмът, който откри 65-ия филмов фестивал в Сан Себастиан, ни представя различните светове на Дани (Алисия Викандер) и Джеймс (Джеймс Макавой). Те се срещат случайно в Нормандия и откриват любовта. Но Джеймс заминава с мисия в Сомалия, а Дани е биоматематик и изследва дъното на океана…

 „София Филм Фест в Луковит“ се реализира като част от проекта „Операция Кино на път 2023“, който Арт Фест реализира с подкрепата на веригата киносалони Europa Cinemas и Национален фонд „Култура“.

 

https://www.livechatalternative.com/