ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ НА ОБЩИНА ЛУКОВИТ – ЦЕРЕМОНИЯ 2022 Г.

понеделник, 09 май 2022 903

На 6 май 2022 г. – Ден на Луковит и храмов празник на храм „Св. вмчк Георги Победоносец”, съгласно Решение № 366 от 13.04.2022 г. на Общински съвет Луковит наш изтъкнат съгражданин беше удостоен със званието „ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ОБЩИНА ЛУКОВИТ”.


ВЕНЦИСЛАВ НИКОЛОВ МАНОЛОВ

Венцислав Манолов е педагог и общественик, с редица заслуги за развитието на просветата и културата в Луковитския край: учител по история; директор на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Бежаново от 1989 г. до настоящия момент; повече от 20 години е председател на Народно читалище „Учител 1921 г.“ с. Бежаново; дългогодишен председател на Общинската организация на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България; магистър по политология и автор на книгата „Макс Вебер и теорията на съвременната политика“, издадена през месец октомври 2021 г. За професионализма и работата си през годините е отличаван със следните награди: Грамоти на РУО - Ловеч за значими постижения и активна управленска дейност – 2006 г. и 2014 г.; Награда от кмета на Община Луковит за всеотдайна педагогическа работа – 2014 г.; Почетен знак на Община Луковит за заслуги за развитието на просветата и културата в село Бежаново и общината съгласно Решение №464/21.11.2018 г. и по повод 120 години от обявяването на Луковит за град; през 2021 г. на ръководеното от него ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Бежаново е присъдено Удостоверение на МОН за принос в опазване на общественото здраве и училището е обявено за национален първенец за 100% ваксинирани срещу COVID-19 работещи в училището педагогически и непедагогически специалисти. Г-н Венцислав Манолов притежава съществен принос за развитието на образованието в родното село Бежаново и община Луковит. 

На тържествена церемония на площад „Трети март” председателят на Общински съвет Луковит д-р Данаил Динков и кметът на Община Луковит Иван Грънчаров връчиха представителните общински отличия – плакет, медал и грамота на почетните граждани, на г-н Венцислав Манолов.

https://www.livechatalternative.com/