Почетен гражданин на Община Луковит – церемония 2010

вторник, 28 септември 2010 1829

На 28-ми септември 2010 г. съгласно Решение № 334 от 23.09.2010 г. на Общински съвет Луковит добромир ДЕЛЧЕВ карамаринов – ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ЛЕКА АТЛЕТИКА (БФЛА) беше удостоен със званието “ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ОБЩИНА ЛУКОВИТ”.
  С професионалното си отношение, ангажираност и съдействие господин Карамаринов има съществени заслуги за развитието на леката атлетика в гр. Луковит и популяризиране името на града в страната и чужбина. В продължение на 10 години Луковит е домакин на Държавния шампионат по Крос-кънтри и 8 години – на Мемориал „Веселин Даскалов”. ЛАК „Атлетик-90”-гр. Луковит се превърна в един от водещите клубове на средни и дълги бягания в страната, 18 състезатели бяха включени в националния отбор, атлетите участват в „Купа Европа”, Европейско първенство по планинско бягане, Балкански крос и Балкански игри. 
Добромир Карамаринов беше награден от Петър Нинчев – Кмет на Община Луковит и д-р Галина Стоянова – Председател на Общински съвет Луковит с представителните общински отличия – плакет, медал и грамота на почетните граждани на тържествена церемония.

https://www.livechatalternative.com/