Юношите на Дерманци с победа в областния етап по лека атлетика на Ученическите игри

сряда, 27 март 2024 104

Юношите на обединеното училище в Дерманци спечелиха областното състезание по лека атлетика във възрастова група 8-10 клас. На второ място се класираха връстниците им от Летница.

Четири училища от област Ловеч взеха участие днес в областния етап по лека атлетика на Ученическите игри 2023/2024 г. Това са ОУ „Васил Левски“ – Ловеч, ОбУ „Неофит Рилски“ – Дерманци, СУ „Георги Бенковски“ – Тетевен и СУ „Бачо Киро“ – Летница.

Надпреварата се проведе на стадион „Христо Ботев“ в Луковит, със съдействието на ЛАК „Атлетик-90“. Участниците премериха сили в дисциплините – тласкане на гюле, скок на дължина, гладко бягане - 100 м, 200 м, 400 м, 800 м и 4х100 м щафета. Учениците от Дерманци се състезаваха под ръководството на учителите Емил Игнатов и Цветислава Игнатова.

При момичета 5-7 клас първо място завоюва отборът на Тетевен, следван от съставите на Ловеч и Дерманци. При момчетата в същата възрастова група победата грабнаха възпитаниците на основното училище в Ловеч, на второ място се класира тимът на Дерманци.

Отборите бяха наградени от Виктор Симеонов – експерт от „Българска асоциация спорт за учащи“ (БАСУ), национален състезател и треньор по хандбал.

Победителите ще участват в зоналния етап на Ученическите игри, заедно с директно класиралия се юношески състав на Летница във възрастова група 11-12 клас.


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/