ВРЪЧЕНИ БЯХА СЕРТИФИКАТИТЕ НА ЗАВЪРШИЛИТЕ ОБУЧЕНИЯТА ПО ПРОГРАМА „ЗАЕДНО В ПЪСТЪР СВЯТ“

понеделник, 03 юни 2019 117

На 28 май 2019 г. в заседателната зала в сградата на Община Луковит се проведе церемония за връчване на сертификатите на участниците в обученията по програма “Заедно в пъстър свят”.

Програмата е разработена от Международната асоциация „Стъпка по стъпка“ и се разпространява в България от Фондация „Тръст за социална алтернатива“.

Обученията в община Луковит се реализираха през учебната 2018/2019 г. в партньорство със Сдружение „Знание“  Ловеч. В тях взеха участие 50 души – учители и директори на детските градини, учители в подготвителните групи в училищата, здравни медиатори и родители.

По време на обученията участниците имаха възможност да развият чувствителност към многообразието, толерантността и стереотипите чрез практически задачи и упражнения. Те споделяха лични преживявания, на чиято база надграждаха своя опит и развиваха уменията си да превърнат образователната среда в подкрепяща за децата от всички етноси, както на академично, така и на емоционално ниво.

В церемонията за връчване на сертификатите в Луковит участва кметът на общината Иван Грънчаров, неговият заместник Цветенка Хаджиева и председателят на просветната комисия при Общински съвет Луковит Божидарка Василева.


Споделете:

Свалете в PDF