В ЛУКОВИТ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ БЕЗПЛАТНИ ИЗМЕРВАНИЯ НА НИВОТО НА КРЪВНАТА ЗАХАР

петък, 11 ноември 2022 96

По повод Световния ден за борба с диабета – 14 ноември, в Луковит ще се проведат безплатни измервания на нивото на кръвната захар.

Инициативата е на Лайънс Клуб Плевен и се осъществява съвместно с Медицински университет – Плевен и със съдействието на Община Луковит.

Лайънс Клуб Интернешънъл е най-многобройната световна организация в обществена полза с над 1,4 милиона членове от 197 страни. От своето основаване през 1917 г. тя успешно осъществява дългосрочни международни проекти за профилактика и лечение на зрителни и слухови заболявания и диабет, превенция на зависимости сред младежите и възпитаване на етично младо поколение, обучение на лидери, международно разбирателство и културен обмен, опазване на околната среда.

По време на Световната седмица за борба с диабета – 14-19 ноември 2022 г., 48 000 клуба по света ще осъществят инициативи за борба с диабета на местно ниво.

Профилактичните изследвания в град Луковит ще се извършат на 14 ноември 2022 г. /понеделник/, от 10:00 до 13:00 часа, в многофункционална зала „Луковит“ (ул. „Възраждане“ №82).

Не е необходимо предварително записване.

Превенцията е от съществено значение. Погрижете се за Вашето здраве!


Споделете:

Свалете в PDF