В Луковит се проведе Областното състезание „Млад огнеборец“

петък, 11 май 2018 372

На 9 май 2018 г. на градския стадион в Луковит се проведе Областното състезание с младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. Мероприятието бе организирано от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) и Регионално управление на образованието (РУО) – Ловеч, с домакинството на Община Луковит и РСПБЗН-Луковит.

В надпреварата взеха участие отрядите на ОУ „Проф. Димитър Димов“ гр. Ловеч, СУ „Алеко Константинов“ гр. Луковит, СУ „Георги Бенковски“ гр. Тетевен, СУ „Васил Левски“ гр. Троян и СУ „Васил Левски“ гр. Ябланица.

Участниците в отрядите са на възраст от 12 до 16 години. Техни обучители са служители на "Пожарна безопасност и защита на населението”, подпомогнати от общините, директорите и педагози от училищата. Практическата подготовка и спортно-състезателната дейност имат за цел повишаване на общата физическа дееспособност на младежите и развиване на практическите им умения за ефективни и правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.

Заместник-кметът на община Луковит Цветелин Цоков откри състезанието в Луковит и приветства участниците. „За нашата община е чест да бъде домакин на областното състезание и още повече през настоящата 2018-а, в която се навършват 120 години от обявяването на Луковит за град. Фактът, че домакинството ни на областния етап съвпада с тази голяма за нас годишнина, придава двойна тържественост на днешното състезание. Сигурен съм, че всички ще покажат максимума от своите умения“, каза в обръщението си заместник-кметът.

Отрядите бяха приветствани също от заместник областния управител на Ловеч Бойко Пъдарски, от директора на РДПБЗН-Ловеч комисар Владимир Кацарски и от началника на РУО-Ловеч Еленко Начев.

В дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ най-добре се представи отборът на Троян с 934,69 точки. Втори се нареди отборът на Ловеч с 928,54 точки, а на трето място се класираха шестокласниците от Луковит с 896,80 точки.

Луковитският отряд стана първенец в дисциплината „400 м щафетно бягане с препятствия“, като доминира с 93,94 точки. На второ място се класира ловешкият отряд с 92,72 точки, а на трето – тетевенският с 82,37 точки.

Победител в комплексното класиране стана МПО „Млад огнеборец“ при ОУ „Проф. Димитър Димов“ гр. Ловеч с 1021,26 точки, следван от отрядите на СУ „Васил Левски“ гр. Троян (второ място – 1017,02 т.), СУ „Алеко Константинов“ гр. Луковит (трето място – 990,74 т.), СУ „Васил Левски“ гр. Ябланица (четвърто място – 964,05 т.) и СУ „Георги Бенковски“ гр. Тетевен (пето място – 961,54 т.).

Победителят ще представи област Ловеч в републиканските финали.   


Споделете:

Свалете в PDF