В Луковит приключи общинският етап от Ученически игри 2022/2023 г.

сряда, 29 март 2023 1156

От 24 до 27 март 2023 г. в Луковит се проведе общинският етап на Ученическите игри 2022/2023 г. В състезанията по футбол и волейбол се включиха училищни отбори от 5-7 клас на СУ „Алеко Константинов“ гр. Луковит, ОбУ „Неофит Рилски“ с. Дерманци, ОУ „Васил Левски“ с. Торос и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Бежаново, както и отбори от 8-10 клас на ПГСС „Сергей Румянцев“ гр. Луковит и ОбУ „Неофит Рилски“ с. Дерманци.

Във футболните срещи на 24 март най-добър се оказа отборът на Дерманци, следван от училищните състави на средното училище в гр. Луковит (второ място) и  основното училище в Бежаново (трето място).

На 27 март в Спортна зала „Христо Ботев“ се състояха волейболните срещи. Съставът на Торос стана първенец при момичетата 5-7 клас, втори остана отборът на СУ „Алеко Константинов“. При срещата на момчетата 5-7 клас победиха възпитаниците на СУ „Алеко Константинов“, като този път тимът на Торос отстъпи на второ място. При юношите 8-10 клас на първо място се класира отборът на Дерманци, а на второ място – на ПГСС „Сергей Румянцев“ гр. Луковит.

Победителите в двете спортни дисциплини ще вземат участие в областната надпревара на Ученическите игри.

Община Луковит е определена за домакин на областния етап по лека атлетика в двете възрастови групи. Състезанието е насрочено за 3 април и ще се проведе на Градски стадион „Христо Ботев“.


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/