В ЛУКОВИТ ПРЕДСТОИ ТРАДИЦИОННОТО ПРОВЕЖДАНЕ НА „СЕДМИЦА НА ПОЖАРНАТА БЕЗОПАСНОСТ“ 2020

вторник, 08 септември 2020 888

Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) – Луковит уведомява, че в периода от 14 до 18 септември 2020 г. предстои традиционното провеждане на  „Седмица на пожарната безопасност”. Събитието е посветено на професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН-МВР) – 14 септември.

Планираните инициативи са насочени към повишаване културата и информираността на населението за безопасно поведение при пожар и при други инциденти и аварии.

В сградата на РСПБЗН-Луковит (ул. „Йордан Йовков“ №11) ще се проведат Дни на отворените врати. На 15 и 16 септември, от 13:00 до 17:00 часа, ученици и граждани могат да посетят службата и да получат отговори на всички въпроси във връзка с пожарната безопасност. Предвижда се и изнасяне на лекция пред ученици за популяризиране значението на ранното формиране на противопожарна култура у подрастващите, традициите за работа с децата и разясняване статута на движението на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“.

На 17 септември от 13:30 часа в магазин „ЛИДЛ“ ще се проведе Учебна евакуация, ръководена от началника на РСПБЗН инж. Владимир Пандурски. Тренировката ще бъде на тема „Успешна евакуация при пожар в магазин „ЛИДЛ“.


Споделете:

Свалете в PDF