В ЛУКОВИТ БЕ ОТКРИТА ФОТОИЗЛОЖБА „ЪГЛЕН – КАКЪВТО ГО ВИДЯ ЙОТО ПАЦОВ“

понеделник, 22 май 2023 247

В многофункционална зала „Луковит“ днес официално бе открита фотоизложбата „Ъглен – какъвто го видя Йото Пацов“.

Представянето направи кметът на Ъглен – Красимир Кръстев, в присъствието на кмета на общината Иван Грънчаров, неговия заместник Цветенка Хаджиева, свещеник Евгени Цветанов, учители и ученици от ПГСС „Сергей Румянцев“ и СУ „Алеко Константинов“, заедно с директора Мая Ралчева, ръководители и представители на Сдружение „Интелект“, Гражданско сдружение „Сродни души“, ПК „Еделвайс“, ПК „Будител“, НЧ „Съзнание 1895“, общинската администрация и граждани.

Фотоизложбата включва част от хилядите фотографии на известния писател и почетен гражданин на общината Йото Пацов. По въздействащ начин те пренасят зрителя по маршрута, определен за изграждане на екопътека „Ъгленски Вит“.

На събитието г-жа Хаджиева съобщи, че днес е подписан договорът за реализиране на проекта и догодина екопътеката вече ще е достъпна за туристи.

В Луковит фотоизложбата може да бъде посетена до петък включително, в следобедните часове – от 14 до 18 часа. Заедно с фотографиите, са изложени и четири от книгите на писателя – „По слогове и сечини“, „Петелът кълве звездите“, „Реката тук е ламя“ и „Великите учители“.


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/