В ЪГЛЕН СЕ ПРОВЕДЕ ШЕСТОТО ИЗДАНИЕ НА ВИТСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

понеделник, 20 юни 2022 100

По идея на писателя Йото Пацов и под патронажа на кмета на Община Луковит Иван Грънчаров на 18 юни 2022 г. в Ъглен се проведе шестото издание на Витските празници.

За първа година турнирът по улов на речна риба с фестивал на рибното ястие се състоя при скална арка „Дупката“, под моста на река Вит в началото на селото. Откъдето и да се погледне Ъглен, сетивата се насищат с живописна природа, но този път атракцията значително бе подсилена от звучната китара на Асен Масларски – специален гост на събитието.

След близо тричасова надпревара купата за първо място спечели Мирослав Марков от Тетевен. С улов за второ място се отличи Симеон Орлинов от Луковит, а въдичарските умения на Цветомир Василев от Садовец му донесоха почетното трето място.

Наградата на кмета на Общината бе присъдена на ловно-рибарската дружинка в Ъглен за най-голяма активност в организацията на събитието. Самата дружинка връчи специален приз на Валентин Николаев за уловена най-голяма риба. Пламен Дончев-Пора бе удостоен за най-вкусно рибно ястие с наградата на кмета на Ъглен Красимир Кръстев. ЛРД „Сокол“- Луковит връчи отличие на най-възрастния състезател Николай Искренов, а НЧ „Отец Пасий-1926 г.“ с. Ъглен – на най-младия участник Радостин Николаев, който получи и въдица от ЕТ „Гого-90“. Призът на хотелски комплекс „Иглен“ грабна Никола Нанков за най-ентусиазиран млад рибар.


Споделете:

Свалете в PDF