В ЪГЛЕН ОТКРИХА ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС „РОДЕН КРАЙ И ОЩЕ НЕЩО…“

понеделник, 18 юли 2022 134

Самостоятелна изложба живопис „Роден край и още нещо…“ представи на 16 юли в село Ъглен художничката Наталия Найденова-Савова.

Събитието ознаменува и официалното откриване на многофункционална зала „Ъглен“ в сградата на кметството. Инициирано е от Народно читалище „Отец Паисий 1926 г.“ в лицето на писателя Йото Пацов и читалищния секретар Пепа Маринова, със съдействието на кмета Красимир Кръстев.

Експозицията включва около 40 маслени платна с емблематични природни гледки от района на Ъглен и други вдъхновяващи забележителности, както и изображения на социална тематика, отразяващи уважението към човешките емоции, доброто и хармонията.

Наталия Савова е родена в Ъглен, от години живее в София, но винаги с любов посещава родното място. По образование и професия е технолог по опазване и пречистване на водата и въздуха. Изобразителното изкуство й е хоби, определя себе си като самоук художник. Дарбата й се проявява още в детството, дълго време се е занимавала с приложно изкуство. Нейното творческо амплоа е реализмът, защото държи на яснотата в посланията. Социалните теми много силно я вълнуват, а красотата на природата витално зарежда нейната душа.

Изложбата може да бъде посетена до 6 септември.


Споделете:

Свалете в PDF