УТРЕ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ КРЪГЛА МАСА, ПОСВЕТЕНА НА ХОРАТА С ПСИХИЧНИ РАЗСТРОЙСТВА

понеделник, 12 септември 2022 113

Утре – 13 септември 2022 г. , в конферентния център на хотел „Дипломат Плаза“ в гр. Луковит ще се проведе кръгла маса на тема „Съдът близо до хората – предизвикателства и възможности пред ефективното осигуряване на правото на независим живот в общността по чл. 19 КПХУ“. Организатор на форума е Районен съд - Луковит, в партньорство с Община Луковит.

Фокусът на отделните сесии ще бъде насочен към ролята на различните заинтересовани страни в прилагането на стандартите и при гарантиране правата на хората с психични разстройства. Събитието се стреми да постави началото на една дългосрочна дискусия относно разрешаването на основните проблеми, пред които са изправени хората с увреждания в Луковит и да очертае отговорността на институциите в този процес.

На форума ще присъства г-жа Елена Чернева, заместник-омбудсман на Република България.

Участие ще вземат представители на всички ключови институции и организации от Луковит, които имат отношение към проблема, университетски преподаватели, юристи и социални експерти от страната, както и хора с психично-здравни трудности, заедно със свои близки.


Споделете:

Свалете в PDF