Училищна Телерик Академия отвори приема за безплатните си ИТ обучения за ученици в Луковит

сряда, 01 септември 2021 135

Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви старта на приема за учебната 2021-2022 година. Покривайки над 95% от областите в България, над 2600 деца и младежи в 1-12 клас ще могат да вземат участие в 130 школи в 41 населени места. Ученици в 4-12 клас ще имат възможност да се обучават в една от две безплатни школи по дигитални технологии в Луковит. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 10 октомври и не изисква предишни ИТ познания.

Обученията започват в края на октомври и ще се провеждат до юли 2022 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Програмите са с продължителност 100 учебни часа и в Луковит се реализират в сътрудничество с ПГСС „Сергей Румянцев“, съдействието на кмета на община Луковит и с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

Обучение за 8-12 клас: С практическа насоченост и модерна програма, обучението в програма „Разработка на игри“ предоставя възможност на учениците да се запознаят с едни от най-използваните технологии в света: HTML, CSS и JavaScript и да започнат да създават интерактивни компютърни игри.

Обучения за 4-7 клас: Обучението развива ключови дигитални умения, като в програмата „Дигитални науки“ учениците разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват.

Кандидатстване и приемен тест: От учениците не се изискват предварителни познания по програмиране. Кандидатстването става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия и включва тест с 30 логически задачи. Продължителността му е 45 мин., а учениците трябва да го направят най-късно до 10 октомври.

Подготовка за професиите на бъдещето: С помощта на интерактивните обучения на Училищна Телерик Академия учениците надграждат креативността и логическото си мислене, придобиват умения за решаване на проблеми и ключови дигитални компетенции. Придобитите познания са полезни за всички професии и сфери на развитие, включително и в един от най-перспективните сектори у нас - ИТ.

След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга програма.

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия – https://www.telerikacademy.com/school.


Споделете:

Свалете в PDF