УЧИЛИЩЕТО В ДЕРМАНЦИ ЩЕ Е СРЕД ПЕТТЕ В СТРАНАТА С ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ИНОВАЦИИ

понеделник, 11 септември 2023 1498

Обединено училище „Неофит Рилски“ с. Дерманци е сред петте учебни заведения в страната, в които ще бъдат създадени лаборатории за иновации по Националната програма „Иновации в действие“.

Другите образователни институции са 108 Средно училище „Никола Беловеждов“ в София, Основно училище "Петко Рачов Славейков" във Варна, Природо-математическа гимназия "Яне Сандански" в Гоце Делчев и Второ основно училище "Петко Рачов Славейков" в Стара Загора, съобщиха от МОН. Всички имат успешен опит в реализиране на иновации.

Всяка от петте лаборатории ще е с различно тематично направление – „Предприемачество и финансова грамотност“, „Екология и зелена енергия“, „Проектно базирано обучение и интегрирано знание“, „Позитивно образование и личностно развитие“ и „Образователна интеграция и гражданско образование“. Ще бъдат привлечени учители и директори и от други училища, които ще имат възможност да се запознават с процесите на въвеждане на иновации и да обменят опит. По този начин успешните проекти на дадено училище ще могат да се мултиплицират в повече образователни институции.

Целта е да се формират общности и екипи с визия за сродни образователни иновации чрез представяне и структуриране на идеи, които да доведат до развиване на тематични иновативни мрежи и надградени иновативни модели.

Осигурените за целта средства са 150 000 лв. – по 30 000 лв. за всяко от петте училища.

ОбУ „Неофит Рилски“ с. Дерманци ще развива дейност в направление „Позитивно образование и личностно развитие“. В него ще бъдат представени успешни практики, свързани с кинообразование и интегрирано знание.


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/