УЧИЛИЩЕТО В ДЕРМАНЦИ ПРОВЕДЕ ЗАКЛЮЧИТЕЛНО СЪБИТИЕ ЗА ФИНАЛИЗИРАНЕ НА ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА „УЧИМ ЗАЕДНО“

петък, 14 юни 2024 178

Заключително събитие по проект "Аз и другите" – ателиета за развиване на социално-емоционални умения“ се проведе вчера в ОбУ „Неофит Рилски“ в Дерманци.

Училището осъществи проекта в рамките на второто издание на програмата „Учим заедно“, която се реализира от Фондация „Заедно в час“, с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България” и в партньорство с Института за изследвания в образованието и сайта Prepodavame.bg. Целта е подобряване на уменията за саморегулирано учене на учениците в прогимназиален етап (5-7 клас) и развиване на техните социално-емоционални компетентности.

Директорът на училището Петя Кръстева, нейният заместник Дияна Кордова, педагогическият екип и учениците, включени в проектните дейности, организираха оригинална финална изява, в която представиха дейностите на сформираните три ателиета – „Емоция“, „Фотография“ и „Училищен вестник“.

Гости и участници заедно се насладиха на резултатите от журналистическите предизвикателства пред подрастващите, усвоените техники за овладяване и контрол на палитрата от човешки емоции, както и на богата и разнообразна фотоизложба, разкриваща полета на въображението и придобитите умения на младите творци.

Събитието беше уважено от кмета на селото Галина Спасова, представители на общинската администрация и от ръководителя на програмата от Фондация „Заедно в час“ – Мариян Ранков.  


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/