УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОБЩИНА ЛУКОВИТ СЕ ВКЛЮЧИХА В ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ ПОД МОТОТО „СПОРТ БЕЗ ОТПАДЪЦИ“

понеделник, 03 октомври 2022 188

За поредна година училищата на територията на община Луковит се включиха в Европейския ден на спорта в училище. Координатор на програмата за България е сдружение „БГ Бъди активен“, като инициативата е част от кампанията NowWeMove и Европейската седмица на спорта. Тази година специална тема на мероприятието бе “Зелено образование чрез спорт”.

Под мотото „Спорт без отпадъци“ на 30 септември се проведоха различни физически игри, посветени на намаляването и рециклирането на отпадъци.

В ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Бежаново най-малките участваха в няколко вида подвижни и щафетни игри, скачане с въженца и крос, а по-големите възпитаници се включиха в състезания по разделно събиране на отпадъци, футбол и баскетбол. Учениците от ОУ „Васил Левски“ с. Торос и ОУ „Христо Ботев“ с. Румянцево също демонстрираха способности и ентусиазъм в различни тематични състезания. Обединеното училище „Неофит Рилски“ с. Дерманци организира за своите възпитаници игрите с екологична насоченост „Пътят на отпадъка“, „Боклучената линия“ и „Плогинг“. Денят в СУ „Алеко Константинов“ гр. Луковит започна със сутрешна гимнастика, продължи с щафетни игри за участниците в инициативата и завърши с български народни хорá. ПГСС „Сергей Румянцев“ гр. Луковит проведе дейности по разделно събиране на отпадъците и волейболен турнир, а мажоретният състав към гимназията взе участие в спортния празник на НУ „Инж. Вълков“, където отново тематичните игри и активности бяха съобразени с грижата за околната среда.

Община Луковит изказва благодарност на производителя „Смърфит Капа България“ - клон Луковит, който предостави безвъзмездно 50 броя картонени кошчета за отпадъци с цел провеждане на училищните игри.

 

(Снимките са предоставени от училищата в община Луковит)


Споделете:

Свалете в PDF