ЦЕРЕМОНИЯ „ПЪРВА КОПКА“ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА МУЛТИФУНКЦИОНАЛНА СПОРТНА ПЛОЩАДКА СЕ СЪСТОЯ В СЕЛО ТОРОС

петък, 17 ноември 2023 849

С церемония „Първа копка“ на 16 ноември бе дадено началото на строителните дейности за изграждане на мултифункционална спортна площадка в село Торос. Присъстваха кметът на селото Васил Ботев, Димитър Нитов – управител на фирмата изпълнител „Нитов Инженеринг“ ЕООД, инж. Светла Петрова – управител на фирмата за строителен надзор „Плакс Енерджи“ ЕООД, инж. Христина Ангелова – директор на дирекция ПРУТ в Община Луковит. Присъединиха се още хора от селото и общинският съветник Искрен Калчев.

На новата придобивка ще се радват жителите на Торос от различни възрасти. За целта Община Луковит осигурява финансирането на обекта, като част от управленската програма на кмета Иван Грънчаров за подобряване на спортната инфраструктура в населените места.

Новото съоръжение ще се изгради в общинския имот на ул. „Торос“, ползван за футболно игрище.

Спортната площадка ще бъде комбинирана за два вида спорт – мини футбол и баскетбол. Ще е с площ малко над 800 кв.м и покрита с изкуствена тревна настилка. Ще се монтира прозирна ограда с височина до 5,30 м, включваща метална мрежа с PVC покритие и опъната над нея удароустойчива текстилна мрежа от полиетилен.

Предвижда се още изграждане на тротоарна настилка за достъп до игрището и монтаж на пейки, кошчета за отпадъци, LED прожектори за осветление на площадката и камери за видеонаблюдение с цел защита срещу посегателства и вандалски действия.


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/