ЦЕНТЪРЪТ ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА ПРОВЕДЕ СРЕЩА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ПРОТЕСТАНТСКИ ЦЪРКВИ ОТ РОМСКИЯ КВАРТАЛ

петък, 12 април 2024 249

Днес Центърът за обществена подкрепа (ЦОП/ОЦДС) при Община Луковит проведе среща с представители на протестантски църкви от ромския квартал в Луковит.

Управителят Павлета Цветкова организира срещата по повод наскоро празнувания Международен ден на ромите. На поканата се отзоваха пастор Никола Николов-Коци от ББЦ „Светлината на света“ и Венцислав Панчев – представител на ХЦ „Чудна благодат“ с пастор Сергей Сергеев. В беседата участва и заместник-кметът Георги Георгиев.

Обсъдени бяха основни социални проблеми в ромската общност на местно ниво, с фокус към децата в риск и техните семейства. Акцентира се на предлаганите от центъра услуги. Обмислиха се работещи решения в проблемните области – образование, безработица и здравна култура. Участниците се обединиха около становището за предимствата на съвместните усилия в посока привличане и задържане на децата в училище. Екипът на центъра декларира готовност за провеждане на информационни кампании по темите за ранните бракове, семейното планиране, имунизациите.


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/