Солистките на ФФ „Дилянка“ с отличия от два фестивала

вторник, 08 юни 2021 139

Солистките на Фолклорна формация „Дилянка“ при НЧ „Съзнание 1895“ гр. Луковит получиха високи оценки при участието си в два фестивала, провели се през уикенда.

На 5 юни 2021 г. в двора на РИМ-Плевен се състоя 10-ото издание на фестивала на патриотичната песен „Отечество“, посветен на падналите за свободата на България. С дуетно изпълнение на песните „Луковитски моми“ и „Българийо, ти наша майко свята“ Велизара Йосифова и Вивиан Павлова спечелиха първо място. Тяхната ръководителка – народната певица Надка Томова, беше удостоена с медал за активно участие и принос в провеждането на фестивала, а Народно читалище „Съзнание 1895“ гр. Луковит – с грамота за добро представяне.

На 6 юни 2021 г. талантливите момичета от ФФ „Дилянка“ бяха удостоени с второ място и парична премия за участието си в 10-ото издание на Национален фолклорен фестивал „Насред мегдана в Арбанаси“. Вализара и Вивиан се представиха с дуетно изпълнение на песните „Луковитски моми“ и „Станала рано мома Калинка“ в категория „Обработен фолклор, певческо изкуство – деца до 13 години“.


Споделете:

Свалете в PDF