РИСУНКА НА ПЕТОКЛАСНИК С ВИСОКО ПРИЗНАНИЕ В МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС „С ОЧИТЕ СИ ВИДЯХ БЕДАТА“

четвъртък, 30 ноември 2023 344

Филип Яворов от село Торос получи още награди по повод отличаването на негова рисунка на областно и национално ниво.

Филип е ученик в 5 клас на Основно училище „Васил Левски“ с. Торос. Тази година взе участие в Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ 2023, организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-МВР.

Творбата му, посветена на земетресението в Турция, се състезава в първа възрастова група – деца и ученици от 7 до 10 години от всички общообразователни училища и центрове за подкрепа на личностното развитие. Тя беше отличена с второ място в областния етап на конкурса и с трето място в заключителния етап на национално ниво. Церемонията по награждаването се състоя през месец октомври в София.

Вчера Филип прие поздравления за успеха си от началника на РСПБЗН Луковит инж. Владимир Пандурски и от инспектор инж. Силвия Батева. Те му връчиха грамота от регионалната дирекция в Ловеч и награди от главната дирекция и БЧК.

По думите на директора на училището Даниела Кътовска, Филип е наследил дарбата от баща си. Инж. Пандурски го похвали и му пожела да бъде здрав, все така прилежен и творчески активен.


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/