РАЗНООБРАЗНИ ПРОЯВИ СЕ ПРОВЕДОХА В СЕДМИЦАТА НА ПОЖАРНАТА БЕЗОПАСНОСТ

сряда, 23 септември 2020 145

Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) в Луковит инициира и взе участие в разнообразни прояви в Седмицата на пожарната безопасност от 14 до 18 септември 2020 г.

Още преди началния старт на инициативата местните пожарникари демнстрираха отлична кондиция и умения. В провелия се на 09 септември в спортната зала на гр. Тетевен турнир по тенис на маса победител стана Ивалин Цанков от районната служба в Луковит.

По повод 14 септември – Кръстовден и Професионален празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН-МВР), свещеник Момчил Венциславов отслужи водосвет в сградата на РСПБЗН-Луковит за здраве на служителите и техните семейства. Във Фейсбук страницата на службата бе публикуван видеоклип с демонстрация на работата на огнеборците.

Ученици от 3.а и 3.в клас на СУ „Алеко Константинов“ посетиха службата в Дните на отворените врати – 15 и 16 септември. Децата с много внимание и ентусиазъм се запознаха с професията на пожарникаря.

На 17 септември в магазин „ЛИДЛ“ се проведе учебна евакуация, ръководена от началника на РСПБЗН инж. Владимир Пандурски. Тренировката беше на тема „Успешна евакуация при пожар в магазин „ЛИДЛ“.

Луковитските огнеборци премериха сили и в областното състезание „Изпитание за пожарникари“, имащо за цел да провери нивото на специалната практическа и физическа подготовка на участниците, чрез изпълнение на комплекс от 11 симулативни задачи с приложна насоченост. Отборно РСПБЗНС-Луковит се класира на почетното трето място, след отборите на службите в Ловеч и Троян.

 

Снимки – източник: РСПБЗНС-Луковит


Споделете:

Свалете в PDF