ПРОЛЕТНА АКЦИЯ ЗА ОБЛАГОРОДЯВАНЕ СЕ ПРОВЕДЕ В РОДНАТА КЪЩА НА СЕРГЕЙ РУМЯНЦЕВ

петък, 29 март 2024 94

С пролетна акция за облагородяване започна реализирането на дългосрочното намерение за поддържане родната къща на Сергей Румянцев, обединило Кметство Румянцево, Сдружение „Румянцево“, ПГСС „Сергей Румянцев“ гр. Луковит, ОУ „Христо Ботев“ и НЧ „Димитър Благоев 1895 г.“ – Румянцево.

Събраните средства от проведените миналата година благотворителни базари и инициативи, вече се използват по предназначение.

Вчера в двора на къщата на Сергей Румянцев бяха засадени овощни дръвчета – ябълка, круша, дюля и мушмула. В акцията участваха кметът на селото Венцислав Василев, секретарите на сдружението и читалището – Милен Иванов и Сузана Асанова, директорът на професионалната гимназия Антоанета Нечева, нейният заместник Анатоли Владимиров и ученици от 10.б клас, професия „Агроеколог“, с класен ръководител Йорданка Кунева, както и седмокласници от основното училище, заедно с педагогическият съветник Пенка Гражданска.

Сергеевци планират график на посещения и предстояща работа по поддържане в следващите месеци. Същевременно се изработват и указателни табели, които ще бъдат поставени в селото.

Родната къща на Сергей Румянцев е недвижима културна ценност с национално значение и е една от културно-историческите забележителности в община Луковит.


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/