ПРАЗНИЧЕН 12 МАЙ ЗА СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“

събота, 13 май 2023 558

Празничен беше 12 май за Луковит. Деня на своя патрон отпразнува най-голямото училище в общината – СУ „Алеко Константинов“. В 133-годишната образователна институция през настоящата учебна година се обучават над 800 ученици от първи до дванадесети клас.

Кметът Иван Грънчаров пожела на училищната общност да продължава да надгражда постигнатото и да се радва на високи резултати. Това стана на заключителния вечерен концерт „Звезди на сцената“, който впечатли препълнения читалищен салон с талантливи изпълнения и интригуваща сценография. 

През деня директорът Мая Ралчева беше подготвила поредица инициативи, разкриващи съвременната визия на училищния живот. Сред гостите бяха заместник-кметът Георги Георгиев, секретарят на общината Камелия Василева, началникът на районното полицейско управление Георги Георгиев и др.

Г-жа Ралчева награди изявени учители и откри нова площадка за обучение по безопасност на движението, направена в рамките на Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“.

Учениците от първи до четвърти клас играха на гигантска Реплантика – стратегическа игра, стимулираща у децата интерес и грижа към природата.

Момчетата от пети, шести и седми клас посрещнаха волейболната легенда Евгени Иванов, с който проведоха турнир „Звезди на волейбола“ по проекта на федерацията „С волейбол на училище“.

В следобедните часове беше открита учебно-тренировъчната база по професиите „Ресторантьор“, „Помощник-възпитател“ и „Екскурзовод“.


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/