ПОДРАСТВАЩИ РИБОЛОВЦИ С НАЙ-ДОБЪР УЛОВ В СЕДМОТО ИЗДАНИЕ НА ВИТСКИТЕ ПРАЗНИЦИ В ЪГЛЕН

понеделник, 26 юни 2023 884

Седмото издание на Витските празници с традиционния турнир по улов на речна риба на плувка се проведе тази събота, при скална арка „Дупката“ над река Вит в село Ъглен.

Събитието се организира ежегодно по идея на писателя Йото Пацов, под патронажа на кмета на Община Луковит Иван Грънчаров и при отлична организация от страна на кмета на селото Красимир Кръстев, местното НЧ „Отец Паисий 1926“, ЛРД „Сокол“ – Луковит, ЛРД – Ъглен, хотелски комплекс „Иглен“, ЕТ „Гого-90“ и „Кар Колор Център“ ЕООД.

След двучасова надпревара, с най-добър улов се отличиха подрастващите риболовци. Купата за първо място спечели 12-годишният Никола Илиев от Плевен. Той бе удостоен и с наградата на НЧ „Отец Пасий-1926 г.“ с. Ъглен за най-ентусиазиран състезател.

На второ място се класира 10-годишният Валентин Денков от Плевен, който получи и призът на хотелски комплекс „Иглен“ за най-редовен участник в турнира.

С улов за трето място се открои 12-годишният Калоян Петров от София. За своя дебют в състезанието бе поощрен и с наградата на ловно-рибарската дружинка в Ъглен, връчена му от председателя Стоян Кутов.

29-годишният Иво Красимиров от Луковит улови най-голямата риба и бе удостоен с наградата на кмета на общината. Кметът на Ъглен Красимир Кръстев връчи специален приз за най-млад състезател на 6-годишния Даниел Антонов от Ъглен, а отличието за най-възрастен участник на ЛРД „Сокол“ – Луковит, бе присъдено на 54-годишния Андриан Асенов от Луковит.

Събитието продължи с празнична трапеза.


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/