ПОЧЕТНИЯТ ГРАЖДАНИН СВЕТЛА БАРАКОВА ПРАЗНУВА 70-ГОДИШНИНА

сряда, 09 ноември 2022 139

Кметът на Община Луковит Иван Грънчаров поднесе поздрави на почетния гражданин Светла Баракова по случай нейната 70-годишнина. Рожденият й ден бе в неделя, но днес и утре тя празнува с местните организации, в които членува.

Г-жа Баракова е начален учител с 40-годишна педагогическа практика, дългогодишен председател на Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители в Луковит, председател и зам.-председател на Гражданско сдружение „Сродни души“, активно участва в дейността на Общински комитет „Васил Левски“, Сдружение „Интелект“ и ПК „Еделвайс“.

Автор е на две самостоятелни стихосбирки – „Аз съм българка, Българийо“ (2018) и „Слънчева любов“ (2020). По нейни текстове са създадени песни за деца и възрастни, включително и химнът на НУ „Инж. Г. Ив. Вълков“. Част от нейното поетично творчество е поместено в изданията на ГС „Сродни души“ – Антология „Топли чувства и мисли“ и осемте сборника „Литературен силует“, като тя участва в съставянето и редактирането на самите книги.

С Решение №253 от 27.04.2017 г. Общински съвет Луковит удостои Светла Баракова със званието „Почетен гражданин на Община Луковит“ за съществен принос в развитието на поетическото изкуство в родния край и заслуги за популяризиране на местното творчество.


Споделете:

Свалете в PDF