Петокласници от Луковит с второ място в областното състезание „Ваканция здравей! Да играем безопасно!“

петък, 14 юни 2019 614

Петокласници от СУ „Алеко Константинов“ гр. Луковит се включиха в заключителния кръг на състезанието „Ваканция здравей! Да играем безопасно!“ в рамките на Националната програма „Работа на полицията в училищата“ за учебната 2018/2019 г.

Събитието се проведе на 10 юни 2019 г. по инициатива на Областна дирекция на МВР-Ловеч и с подкрепата на Местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ от Ловеч, Троян, Луковит, Тетевен и Ябланица. Заедно с отбора от Луковит, в надпреварата взеха участие състави от ОУ „Христо Никифоров“ гр. Ловеч, ОУ „Проф. Димитър Димов“ гр. Ловеч, ОУ „Васил Левски“ гр. Ловеч, СУ „Васил Левски“ гр. Ябланица, СУ „Васил Левски“ гр. Троян, СУ „Св. Климент Охридски“ гр. Троян и СУ „Георги Бенковски“ гр. Тетевен.

Директорът на ОД МВР-Ловеч – старши комисар Милен Маринов, даде старт на състезанието, като подчерта важната роля на инспекторите от Детска педагогическа стая за превенцията на детското поведение.

Петокласниците демонстрираха спортен хъс и желание за победа в пет състезателни игри, в които проличаха усвоените от тях знания по теми, изучавани в рамките на националната програма. Програмата цели изграждане у децата на модели за безопасно поведение и на умения за разрешаване на конфликти.

Отборът на СУ „Алеко Константинов“ гр. Луковит спечели второ място. Първото място и златната купа завоюва тимът на ловешкото ОУ „Васил Левски“, а на почетното трето място се класираха петокласниците от ОУ „Проф. Димитър Димов“ гр. Ловеч. Наградите на победителите бяха връчени от комисар Цветозар Цанков – заместник-директор на ОД МВР-Ловеч.

Всички участници получиха грамоти и предметни награди, осигурени от МКБППМН и ОД МВР-Ловеч. 

Мероприятието бе уважено от областния управител на Ловеч инж. Ваня Събчева и нейния заместник Бойко Пъдарски, началника на РУО-Ловеч Еленко Начев, зам.-кмета на община Ловеч Венцислав Христов, зам.-кмета на община Луковит Цветелин Цоков, директори и учители от училищата, участващи в състезанието.

Националната програма „Работа на полицията в училищата“ стартира през 2000 г. с цел да засили присъствието на полицейските служители в учебните заведения и да запознае децата с теми, които да доведат до повишаване на тяхната сигурност и безопасност, както и до намаляване на противообществените прояви и престъпления, извършвани от малолетни и непълнолетни.


Споделете:

Свалете в PDF