ОБЯВЕНА Е ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ЛУКОВИТ, ВАКАНЦИЯ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ 25 ДО 30 ЯНУАРИ

четвъртък, 24 януари 2019 1784

Община Луковит уведомява гражданите, че съгласно писмо на РЗИ-Ловеч (Изх. №03-79-1/24.01.2019 г.) се обявява ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ЛУКОВИТ, считано от 25.01.2019 г.

Със Заповед №24/24.01.2019 г. Кметът на Община Луковит нарежда изпълнение на следните противоепидемични мерки съгласно комплексен план за борба с ОРЗ и грип в Ловешка област:

  1. Дните от 25.01.2019 г. до 30.01.2019 г. вкл. да са неучебни за учениците от училищата на територията на община Луковит, с цел ограничаване на контактите и снижаване на заболеваемостта от остри респираторни заболявания.
  2. Медицинското обслужване на болни от грип и ОРЗ по време на епидемията да се извършва по домовете.
  3. Преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и кърмачета, както и всички профилактични прегледи и имунизации.
  4. Болните с леки и средно тежки форми на грип и ОРЗ да се изолират и лекуват в дома си.
  5. Хоспитализиране на болните с усложнения, тежки форми на грип и ОРЗ и пациенти, страдащи от хронични заболявания (белодробни, сърдечно-съдови, диабет и др.).
  6. Преустановяване на плановите операции, свижданията в МБАЛ-Луковит и ДПБ- гара Карлуково; засилен дезинфекционен режим.
  7. В детските заведения и в училищата медицинските специалисти с помощта на възпитателите и преподавателите да провеждат засилен филтър. Откритите болни деца да се връщат по домовете. Заболелите лица от персонала на детските заведения да не се допускат на работа. Засилване на дезинфекционния режим.
  8. Препоръчва се ограничаването на масовите прояви, контактите с болни лица и засилен родителски контрол.

 


Споделете:

Свалете в PDF