ОБЩНОСТНО СЪБИТИЕ ПРОВЕДЕ УЧИЛИЩЕТО В ДЕРМАНЦИ В РАМКИТЕ НА НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“

петък, 19 април 2024 185

Заместник-кметът на общината Георги Георгиев и експерти от общинската администрация уважиха днес представителната изява на Обединено училище „Неофит Рилски“ – Дерманци. Присъстваха още кметът на селото Галина Спасова, директори и учители от други образователни институции в община Луковит.

Обединеното училище в Дерманци тази седмица бе домакин на мобилност по Националната програма „Иновации в действие“ на МОН, Модул 1: „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между училищата“.

В сряда директорът Петя Кръстева посрещна екипи на училищата партньори – ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Велики Преслав, ОУ „Стефан Караджа“ - Добрич и ОУ „Отец Паисий“ - с. Нова Камена. Обмяната на опит следваше стриктна програма, чиято кулминация бе днешното Общностно събитие „Фермата – Дерманци – Нишката на живота“, реализирано в партньорство с НЧ „Христо Ботев 1895 г.“ и ПК „Христо Чернопеев“ – Дерманци.

Българските традиции бяха представени в 10 ателиета – „Багрилница“, „Готварница“, „Кошничарница“, „Тъкачница“, „Пеячница“, „Творилница“, „Шивачница“, „Сеячница“, „Алманах - Умотворилница“ и „Журналисти“. Ученици от различни възрасти демонстрираха своите умения при месене на питка и приготвяне на специалната Дерманска халва, засаждане на дръвчета и зеленчуци, плетене на кошници, боядисване на великденски яйца, изработване на шевици, изпълнение на песни от забравени вечеринки и припомняне на важни факти от миналото на Дерманци. Част от тях вложиха много плам и добро настроение в спортен двубой между отборите „Елбетица“ и „Канатица“.

Специални гости на събитието и ментори на участниците в ателиетата бяха риалити звездите от деветия сезон на „Фермата: Нишката на живота“ – Георги Георгиев от Дерманци, заедно с Андрей Стефанов и Присияна Люцканова.


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/