ОБЩИНСКОТО РЪКОВОДСТВО ПОЗДРАВИ ПОЖАРНИКАРИТЕ С ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК

четвъртък, 14 септември 2023 544

Заместник-кметът Георги Георгиев и секретарят на общината Камелия Василева уважиха днешната празнична церемония в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Луковит.

На 14 септември, заедно с големия християнски празник Кръстовден, се чества и професионалният празник на българските огнеборци.

По традиция в районната служба беше отслужен водосвет за здраве и благоденствие на служителите и техните семейства и за безаварийност на техниката. Началникът инж. Владимир Пандурски благодари на личния състав за добрата екипна работа в услуга на обществото и съобщи имената на наградените за празника служители.

С „писмена похвала“ от главния секретар на МВР е отличен мл. инспектор Иван Пейчев. Наградата се присъжда за съществен принос при изпълнение на служебните задължения.

Началникът инж. Пандурски е награден с „Почетен знак на МВР III степен“ от министъра на вътрешните работи. Професионалното отличие се дава за високи резултати, инициативност и професионализъм при решаването на служебните задачи.

На тържеството присъства и най-възрастният пожарникар в града – 84-годишния Емануил Георгиев Манов.

Благодарение на общите усилия на районната служба, регионалната дирекция и общинското ръководство през последните години се извършиха подобрения в материалната база – обогати се с нова техника и се изградиха нови гаражни клетки за пожарните автомобили.

В снимковия материал към настоящата публикация се представят архивни снимки за историята на противопожарното дело в Луковит, които съвестно се съхраняват от мл. инспектор Станимир Спасов.


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/