ОБЩИНА ЛУКОВИТ ВЗЕ УЧАСТИЕ В КОНФЕРЕНЦИЯ НА БТА „ЕВРОПА НА БАЛКАНИТЕ: ОБЩО БЪДЕЩЕ“

вторник, 02 юли 2024 264

Миналата седмица началникът на отдел „Планиране, проектиране и обществени поръчки“ в Община Луковит – инж. Надя Рабаджиева, взе участие в конференция "Европа на Балканите: Общо бъдеще".

Форумът се проведе в Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция (БТА) в Ловеч, в рамките на проект "Европа на Балканите: Общо бъдеще", изпълняван от БТА с подкрепата на Европейската комисия. Целта е по-добро разбиране на ролята на политиката на сближаване, включително на Балканите, повишаване на осведомеността за проекти, финансирани от Европейския съюз чрез Кохезионната политика, насърчаване на открит диалог за резултатите от изпълнението ѝ на местно ниво, както и на гражданското участие по въпроси, свързани с политиката на сближаване.

В конференцията се включиха представители на местната власт, бизнеса и образованието в област Ловеч.

Инж. Надя Рабаджиева представи изпълнени общински проекти с голям ефект в общността, като се спря по-конкретно на свързаните директно с хората. Сред тях са проекти, насочени към деца и ученици от уязвими групи, разкриване на фронт офис за насочване към социални услуги, функциониращ с непрекъснато 12-часово работно време, както и проектът за компостиране, включващ голяма информационна кампания и раздаване на компостери в детски градини, училища и на всички желаещи граждани.

Г-жа Рабаджиева посочи, че в новия програмен период Община Луковит се насочва мащабно към детски градини, училища, спортни и детски площадки по селата.

 

Информация и снимка – източник: Национален пресклуб на БТА в Ловеч


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/