ОБЩИНА ЛУКОВИТ УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДEН ПРОЕКТ, ЗАЕДНО С ПАРТНЬОРИ ОТ ОЩЕ 15 ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ

вторник, 16 август 2022 427

Община Луковит взе участие в международния проект „Активен дебат на гражданите: те са наследството за европейското бъдеще“, финансиран с подкрепата на Европейския съюз по програма „Европа за гражданите“ (Europe for Citizens), направление 2 „Демократична ангажираност и гражданско участие, мярка 2.2 „Мрежи от градове“.

Дейностите се изпълняват от Съюза на общините Naxos и Taormina (Италия), в партньорство с общини и организации от Латвия, Естония, Малта, Хърватия, България, Унгария, Чехия, Полша, Литва, Испания, Португалия, Румъния, Словакия, Швеция и Гърция.

Целта на проекта е да стимулира гражданите към диалог и към споделени решения за бъдещето на Европейския съюз. Гражданите са поставени в центъра на дебата за бъдещето на Европа чрез провеждане на дискусии и семинари, проучвания и анализи, тематични конференции, интерактивни работни срещи и споделяне на добри практики.

В рамките на проекта бяха проведени пет международни срещи – в Полша през октомври 2021 г., в Малта през януари 2022 г., в Унгария през април 2022 г., в Италия през май 2022 г. и в Чехия през юли 2022 г. В събитията взеха участие представители на ръководството и администрацията на Община Луковит.

 

Описание на проекта (EN)

Проектни дейности (EN)


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/