ОБЩИНА ЛУКОВИТ УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДEН ПРОЕКТ ОТНОСНО ВКЛЮЧВАНЕТО НА МИГРАНТИТЕ В НАШЕТО ОБЩЕСТВО

сряда, 25 май 2022 206

Община Луковит взе участие в международния проект „Зад стените: Гражданството е отворено за посрещане на мигранти“, финансиран с подкрепата на Европейския съюз по програма „Европа за гражданите“ (Europe for Citizens), направление 2 – мярка 2.1 „Побратимяване на градове“.

Дейностите се изпълняват от Община Forza D'Agrò (Италия), в партньорство с общини и местни организации от Унгария, Испания, България, Румъния, Словакия и Латвия.

Проектът се фокусира върху преодоляване на нагласите към мигрантите, насърчаване на толерантност и уважение към общите ценности, формиране у гражданите на ЕС на правилно възприемане и отношение към гражданите на трети страни, предлагане на възможен модел на мирна и приобщаваща демокрация.

От 15 до 21 май 2022 г. в Италия се състоя международна среща по проекта, по време на която партньорските делегации участваха в семинари, дискусии, обмен на мнения и добри практики, междукултурни вечери. Подписана бе и клетва за побратимяване между участващите в проекта общини и организации.

 

Описание на проекта (EN)

Програма на събитието (EN)


Споделете:

Свалете в PDF