Община Луковит получи награда „Златната ябълка“ от Националната мрежа за децата

вторник, 01 юни 2021 690

Община Луковит получи награда „Златната ябълка“ за 2021 г. в категория „Община“, присъдена от Националната мрежа за децата. Отличието е заради отговорното отношение на институцията към местните политики за ранно детско развитие и изградените трайни партньорства с неправителствени организации. Номинацията е направена от Сдружение „Знание“ гр. Ловеч.

В София на 31 май за единадесета поредна година Националната мрежа за децата организира церемония по награждаването, която се проведе на живо и онлайн. Водещи на събитието бяха радиожурналистът Драгомир Симеонов, Жанет Хаджиева и Аделина Налбантова от младежка мрежа „Мегафон“. Наградите ежегодно се присъждат на личности, организации и институции, допринесли със своята работа за подобряване живота и благосъстоянието на българските деца.

Наградата на Община Луковит беше връчена от изпълнителния директор на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ Силвия Георгиева. Отличието прие началникът на просветния отдел в общинската администрация Виолета Йорданова.

По традиция „Златната ябълка“ беше присъдена още в категориите „Герой на децата“, „Училище“, „Детска организация“, „Журналист“, „Благотворител“, „Специална награда“ и „Награда за цялостен принос“. Връчени бяха също сертификати „Компания – приятел на детето“. В церемонията участва и официалният представител на УНИЦЕФ за България д-р Джейн Муита.


Споделете:

Свалете в PDF