ОБРЪЩЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ЛУКОВИТ ПО СЛУЧАЙ КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА

петък, 25 декември 2020 144

На финала сме на една година, която преминава необичайно и ни напомня с каква скорост и мащаб злото се разпространява и поразява. Всички ние бяхме изправени пред избор – да критикуваме или да помагаме. Изправени сме ежедневно, без значение от конкретната ситуация, конкретното време на годината или десетилетието. Важното е, че имаме благодатно време и власт да правим избор – да обичаме, да помагаме, да разбираме, да съчувстваме, да споделяме, да вярваме, да се стремим, да насърчаваме и да създаваме.

Времето около Коледа и Нова година не е просто повод за настроение, почивка и равносметка. Още по-малко е подходящ момент за протоколни, гръмки пожелания за „розови облаци“ и безпроблемно ново начало. Трудностите и радостите ще продължат да съпътстват ежедневието ни и занапред. Такава е неизбежната динамика на живота. Но когато сме уверени, че любовта е винаги повече от омразата или безразличието, надеждата – повече от обезсърчението или отчаянието, а доброто – по-силно от злото, тогава продължаваме пътя си напред с кураж, енергия и воля за правилните избори.

Обичайте хората в живота си! Ценете здравето, семейството, работата, приятелите и съседите си! Радвайте се на всеки миг като безценен Божи дар – какъвто е, а сърцето Ви нека е изпълнено с благодарност!

Желая Ви благословен живот, уважаеми съграждани!

Честито Рождество Христово!

Здрава, успешна и благодатна 2021 година!

 

ИВАН ГРЪНЧАРОВ
Кмет на Община Луковит


Споделете:

Свалете в PDF