ОБРЪЩЕНИЕ НА КМЕТА ИВАН ГРЪНЧАРОВ ПО ПОВОД 125 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА ЛУКОВИТСКАТА СЕЛСКА ОБЩИНА ЗА ГРАДСКА

неделя, 03 декември 2023 294

Уважаеми съграждани,

Преди 125 години, на 3 декември 1898 г. Луковит е обявен за град с Указ №263 на Княз Фердинанд.

Обръщам се към Вас на първо място с пожелание за здраве, топлина и уют във всеки дом, спорни и благословени дела в ежедневието.

Годишнината е повод за нас да засвидетелстваме почит и признателност към предците си, които със своето трудолюбие, предприемчивост и задружност създадоха солиден фундамент за нашето настояще. Длъжни сме да отговаряме подобаващо на предизвикателствата на своето време, следвайки техния пример.

Несъмнено уважение и благодарност заслужава всеки, който според силите и възможностите си участва в общия градеж и развитие на нашата община днес. Любовта към родното място, професионализмът и дръзновението са в основата на личния принос за общото благо.  

Затова призовавам всички да живеем отговорно и да работим с мисъл за бъдещето, защото лично и като общност го дължим на децата си, на идващите след нас. Само така сътвореното от ръцете, сърцата и умовете на поколенията ще пребъде във времето.

По традиция Ви приканвам да се съберем за официалното включване на градските коледни светлини на 11 декември (понеделник). Събитието ще започне в 18 часа на площад „Трети март“, като малко по-рано през деня, от 14 часа ще стартира коледен базар.

Общоградските мероприятия през месец декември са посветени на годишнината, а скоро след това ще се поздравим и с изцяло реконструиран и модернизиран общински пазар.

Честита да ни е 125-годишнината от обявяването на Луковитската селска община за градска!

Да живее и да пребъде! 

 

ИВАН ГРЪНЧАРОВ

Кмет на Община Луковит


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/