НИДАЛ АЛГАФАРИ ПРЕДСТАВИ НОВАТА СИ КНИГА В ЛУКОВИТ

сряда, 15 март 2023 369

Вчера популярният режисьор и писател Нидал Алгафари представи новия си роман „Рано или късно“ в Луковит. Предишното му гостуване беше през 2018 г. по повод неговата тетралогия, превърнала се в бестселър.

По покана на читалищния секретар Красимир Ралчев настоящата среща отново се състоя в читалнята на библиотеката при НЧ „Съзнание 1895“. Сред присъстващите беше и заместник-кметът на общината Цветенка Хаджиева.

Авторът сподели интересни моменти от професионалния и творческия си път. Разказа как са се зародили идеите за романите, говори за кода на българските обичаи, за вековната народна мъдрост и постепенно със сладкодумието си увлече аудиторията в приятен разговор.

Новата му книга е роман в две части, базиран на исторически факти и действително съществуващи личности. Това е разказ за любовта между двама души, които преживяват три епохи и успяват да преодолеят омразата от политическите си различия. 

Срещите с писателя в читалища от общината продължават. Днес той представя творчеството си пред почитателите на писаното слово в селата Дерманци, Румянцево и Торос.


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/