НАЧАЛНОТО УЧИЛИЩЕ С МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В ЕЛЕКТРОННА СРЕДА

петък, 22 май 2020 913

Днес в Началното училище „Инж. Г. Ив Вълков“ в Луковит първокласници с класен ръководител Еленка Бойчинова онлайн отбелязват Празника на буквите. Инициативата е част от виртуалните майски празници на училището, провеждани в извънредната ситуация.

Началото беше поставено на 6 май – Гергьовден, когато учениците от клуб "Дигитална работилница" по проект "Образование за утрешния ден" с ръководител Калинка Калчева публикуваха електронна книжка, посветена на характерните за празника обреди. Денят на Европа – 9 май, премина със занимателно-информационни инициативи и образователни презентации, посветени на Европейския съюз. Те се осъществиха в рамките на проект H.E.A.L., изпълняван от училището по Програма „Еразъм+“ с координатор Габриела Пейчева.

Празничните мероприятия в електронна среда продължиха с представяне на електронна книжка от г-жа Калинка Калчева по повод 11 май – църковен празник на Светите братя Кирил и Методий. На 12 май детската писателка Милена Димова представи дистанционно пред учениците своята нова детска книга "Аз обичам да чета", а на 15 май третокласници проведоха онлайн дискусия на тема „Книгата в моя живот“.

Онлайн инициативите за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, се подготвят от 1.б, 2.а и 3.б клас под ръководството на Петя Вълчанова, Грета Цецкова и Калинка Калчева.

Всички инициативи се представят във Фейсбук страницата на училището – https://www.facebook.com/Начално-училище-ИнжВълков-грЛуковит-1717011828526148/.

Община Луковит поздравява ръководството, педагогическата колегия и възпитаниците на НУ „Инж. Г. Ив. Вълков“ за виртуалния празничен календар и им пожелава здраве, силен дух и удовлетворяващи резултати при завършване на учебната година.


Споделете:

Свалете в PDF