Монтесори къщи за игра на открито монтираха в Детска градина „Слънце“ в Луковит

сряда, 12 юни 2024 162

Две Монтесори къщи за игра на открито монтираха в двора на Детска градина „Слънце“ в Луковит.

Директорът Анахид Михайлова посрещна вчера свои колеги – бивши директори и учители, които разгледаха и похвалиха новия кът в детското заведение. Присъства и Стела Любомирова – началник на отдел „Образование, социални и младежки дейности“ в Община Луковит.

Къщичките са изработени от дърво и са проектирани така, че максимално да се съчетаят с дървесната растителност. В близост до тях се намира опитното поле, където вече три години деца, учители и родители заедно отглеждат зеленчуци.

Анахид Михайлова и Валерия Андреева са преминали обучение за прилагане на методиката Монтесори. Техните колеги Галя Георгиева и Нина Генова са участвали в обменна визита за споделяне на добри практики в частна детска градина в София, работеща по образователния подход на д-р Мария Монтесори.

Методът Монтесори е фокусиран върху естественото развитие на децата и даването им на повече свобода, самостоятелност и възможност за избор, като за целта се създава подходяща среда и се използват образователни помагала и играчки от естествени материали.

Директорът и педагогическият екип са уверени, че новата придобивка е още една важна стъпка при възпитанието на децата и формирането на екологична култура от ранна детска възраст.


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/