МЛАДЕЖИТЕ ЙОНКО ЙОТОВ И БОРИСЛАВ ИВАНОВ БЯХА ОТЛИЧЕНИ ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ЛОВЕЧ

сряда, 10 август 2022 535

Двама младежи от Луковит бяха наградени от областния управител на област Ловеч в навечерието на Международния ден на младежта 12 август.

За втора поредна година инж. Светослав Славчев отличава общо осем младежи от областта, номинирани от общините за своята активна работа при реализиране на младежки инициативи и социално значими каузи или постигнали резултати в различни национални и международни състезания. Церемонията за връчване на наградите се състоя днес – 10 август, в сградата на областната администрация.

Борислав Иванов е възпитаник на Професионалната гимназия по селско стопанство „Сергей Румянцев“ гр. Луковит. Отличил се е с активно участие в извънкласни дейности и успешно представяне на национални състезания – първо място в категория макет на националното състезание „Национален парк Рила – познат и непознат“, достойно място в националното ученическо състезание по чужди езици и речеви комуникационни умения „Аз мога тук и сега“, първо място в отбор по роботика на фестивала „Роботика за България“.

Йонко Йотов също е възпитаник на ПГСС „Сергей Румянцев“. Той е активен участник в извънкласни дейности и успешно представя училището в олимпиади и национални състезания. Удостоен е с второ място в ІV национална олимпиада за творческо писане на английски език „Picta Scripta“. Отличил се е и в националното ученическо състезание по чужди езици и речеви комуникационни умения „Аз мога тук и сега“, на 15-ия математически турнир към Великотърновския университет, както и в националното ученическо състезание по информационни технологии „За купата на декана“, организирано от Шуменския университет „Св. Константин Преславски“.

 

Снимки от церемонията – източник: Областна администрация Ловеч


Споделете:

Свалете в PDF