МЛАДЕЖИТЕ ИВОН МАРИНОВА, ЕЛЕНА СТИЛИЯНОВА И СТЕФАН ИБИШЕВ БЯХА ОТЛИЧЕНИ ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ЛОВЕЧ

четвъртък, 10 август 2023 923

Тази година трима младежи от община Луковит бяха наградени от областния управител Виктор Стойчев в навечерието на Международния ден на младежта 12 август.

Те са Стефан Ибишев от основното училище в Бежаново, Ивон Маринова и Елена Стилиянова от професионалната гимназия по селско стопанство в Луковит.

Областният управител на Ловеч за трета поредна година отличава младежи от областта, номинирани от общините за своята активна работа при реализиране на младежки инициативи и социално значими каузи или постигнали резултати в различни национални и международни състезания.

Днес в сградата на областната администрация се проведе церемонията за връчване на наградите. Преди това, в рамките на Деня на отворените врати, г-н Стойчев разказа на младежите за институцията областен управител, показа им галерията, в която са подредени портретите на хората, били начело на областната администрация от 1987 г. досега. Активните млади хора разгледаха също кабинета на областния управител и получените от администрацията отличия.

Ивон Маринова е възпитаник на ПГСС „Сергей Румянцев“ гр. Луковит, заместник-омбудсман на гимназията и председател на Общинския ученически съвет при Община Луковит. Водещ е на всички общоградски мероприятия през годината. Участва в състезания по математика, олимпиада по БЕЛ, ученическите игри по волейбол, младежки дебати, конкурси. Член е на клубовете „Традиции, ритуали, култура и образование“, „Млад еколог“, „Театър“ и „Кинолюбител“.

Елена Стилиянова също е възпитаник на ПГСС „Сергей Румянцев“. С творческия си характер се откроява като личност, създаваща красота чрез боите и словото. Член е на клубовете „Поезията – свят на мечти“ и „Журналисти в действие“, като е част и от издателския екип на училищното списание „Сергеевски плам“. През учебната година със свои рисунки, стихотворения и есета участва и получи признание в множество местни и национални конкурси. 

Стефан Ибишев е възпитаник на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Бежаново, председател е на Училищния ученически съвет и е член на Общинския ученически съвет. Участва в олимпиадите по БЕЛ, математика, физика, химия и опазване на околната среда, в общински кръг по безопасност на движението по пътищата, както и в националното състезание „Ключът към музиката“. Негови есета и презентации са отличени в общински конкурси през годината.   

Елена Стилиянова не успя да участва в днешната церемония, но наградата ще й бъде предадена от Надя Иванова – мл. експерт в отдел ОСМД, Община Луковит.

 

Снимки от церемонията – източник: Областна администрация Ловеч


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/