СТАНИМИР НИКОЛОВ, ИВАЙЛО КОЛЕВ И ВАЛЯ ДОНЧЕВА С РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОНСКИ ТИТЛИ ПО БОКС

петък, 23 юни 2023 1816

Станимир Николов от с. Ъглен днес стана шампион на България в категория 60 кг на Държавния личен шампионат по бокс за ученици.

Шампионатът се провежда в момента в гр. Плевен. В него участват състезатели на възраст до 14 години от 47 клуба в страната.

На финала Николов победи Георги Филипов от БК „Локомотив“ (София). За подготовката на младата надежда се грижат световният шампион Александър Владимиров и Калин Филипов.

В шампионата достойно се представиха още Ивайло Колев от с. Дерманци, Петър Добрев и Тони Савков от гр. Луковит. В категория 50 кг Колев спечели шампионската титла, а Савков завоюва бронзов медал в категория 63 кг.

В началото на месеца Валя Дончева също стана шампион на България в своята категория – 46 кг. Дончева спечели титлата на Държавния личен шампионат за младежи и девойки, който се проведе в гр. Ямбол.  

Станимир Николов, Тони Савков, Валя Дончева, Ивайло Колев и Петър Добрев са възпитаници на Боксов клуб „Александър Владимиров“ гр. Луковит. В момента Колев е състезател на БК „Локомотив“ (София), а останалите – на БК „Мизия 80“ (Плевен).

 

Снимки – източник: Фейсбук, лични профили на състезателите и профили на клубовете


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/