Млада поетеса организира литературно четене в Луковит

вторник, 24 април 2018 2278

Младата поетеса Анна Аврамова организира литературно четене в Луковит. 18-годишната девойка живее и учи в София, но всеки уикенд посещава града на луковитските моми, който е родното място на майка й.

Анна вече има две издадени книги – стихосбирка „Моят свят“ (2015) и сборник със стихове и разкази „Изключението“ (2016). Носител е и на награди от различни конкурси и олимпиади.

Вдъхновена от идеята да обедини творчески настроените младежи от Луковит, Анна проведе мероприятието на 21 април в читалнята на библиотеката при НЧ „Съзнание 1895“ и изрази надежда то да бъде първото от поредица подобни събития. Според нея те биха спомогнали както за творческото развитие на талантите, така и за редовното общуване между тях в приятна атмосфера.

Събитието бе наситено с вълнение и положителни емоции. Самата Анна представи свои творби, а заедно с нея с авторски произведения в четенето се включиха Сабрина Багрянова, Веселка Василева, Владимира Пейчева и Никол Ангелова. Водещ бе Цанислава Христова, която поздрави младите творци с песен.


Споделете:

Свалете в PDF