МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА В ЛУКОВИТ

четвъртък, 21 ноември 2019 266

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев се срещна с учители и директори на детски градини и училища в община Луковит. Той бе посрещнат от кмета Иван Грънчаров, който му подари сувенир, представляващ фиала от Луковитското тракийско сребърно съкровище.

Работната среща се състоя в ранния следобед на 19 ноември. В нея участваха народният представител Калин Василев, началникът на РУО-Ловеч Еленко Начев, председателят на общинския съвет д-р Данаил Динков и заместник-кметът Цветенка Хаджиева.

Министър Вълчев обсъди с педагогическата общност актуални проблеми, свързани с обхващането, редовната посещаемост, ефективното приобщаване на всяко дете в образователната система, значението на педучилищната подготовка, особено за децата, чийто майчин език не е българският и ранното им обхващане в детска градина, взаимодействието с родителите, подобряване на образователните резултати, използването на иновативни методи на преподаване, въвеждането на компетентностния подход в образователната система, планираните средства за нова образователна инфраструктура и др.

Преди обед министърът посети Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Бежаново.


Споделете:

Свалете в PDF