Луковитското начално училище проведе втора LTT среща по европейския проект HEAL

петък, 15 март 2019 295

Начално училище „Инж. Г. Ив. Вълков“ гр. Луковит осъществи втората LTT (Learning Teaching Training) среща по европейския проект HEAL (Health Education And Learning), който училището осъществява в партньорство с образователни институции от Италия, Литва, Гърция, Турция и Полша. Проектът е насочен към въвеждане на новаторски подход в образованието и се финансира от Център за развитие на човешките ресурси и Европейската комисия по ключова дейност 2 на Програма „Еразъм+“.

Втората обучителна среща се състоя от 04 до 08 март 2019 г. в Първо основно училище на град Карпениси, Гърция. Домакините посрещнаха делегациите с впечатляваща презентация за Олимпийските игри, Древна Гърция и минойската култура.

Учениците от училищата партньори представиха резултатите от работата си през последното тримесечие по въпроса за здравето като културно и социално благо. Учителите участваха в международен семинар за използването на театрални техники в ежедневното преподаване и наблюдаваха открити практики с акцент върху методите, прилагани в Гърция.

Проведоха се експериментални семинари, подчинени на общата тема за здравето с подтеми: „Пътят на храната“, „Функцията на сърцето“, „Традиционни медицински техники“, „В кошера – работилницата на пчелите“. Състоя се и тренинг, посветен на билките на всяка страна партньор по проекта.

Наред с изпълнението на предвидените проектни дейности, делегациите се насладиха на разнообразна културна програма и посещения на забележителни места. Цялата среща съдейства за създаването на нови културни и духовни връзки между участниците.


Споделете:

Свалете в PDF