КРАСИМИР КОСТОВ ОТКРИ В ЛУКОВИТ ИЗЛОЖБА „ФАНТАСТИЧЕН СВЯТ“

петък, 02 февруари 2024 321

Миналата вечер художникът Красимир Костов откри в Луковит самостоятелна изложба „Фантастичен свят“.

Събитието бе подготвено от Община Луковит и Гражданско сдружение „Сродни души“. Представянето направи председателят на сдружението Петя Йорданова.

Експозицията включва живописни платна в жанра на сюрреализма, като самият художник разясни въздействието на идейното течение. „Многоликият ум ражда времето“, „Заший очите и гледай със сърцето“, „Добре дошъл в машината“ и „9 минути преди…“ са част от заглавията, синтезиращи творческите послания на картините му.

Авторът прие поздрави от заместник-кмета на общината Георги Георгиев, учители и ученици от ПГСС „Сергей Румянцев“ и СУ „Алеко Константинов“, заедно със заместник-директора Ценка Атанасова, ръководители и представители на Сдружение „Интелект“, ПК „Будител“, ПК „Еделвайс“, НЧ „Съзнание 1895“, общинската администрация, роднини, приятели и съмишленици от Луковит и от клуб „Единение“ – Тетевен.

Красимир Костов е роден в София и рисува от малък. Детството му преминава в Радомирци, а от 20 години със съпругата си живее в Луковит. Творческото израстване и обогатяване дължи на образованието си в Средното специално художествено училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ в Троян. Предпочита стиловете реализъм и сюрреализъм, но се занимава също с керамика, грънчарство и аерография.

От утре до 10 февруари изложбата „Фантастичен свят“ може да бъде посетена в многофункционална зала „Луковит“, във времевия интервал от 10:00 до 13:00 часа.


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/