КМЕТЪТ НА ОБЩИНАТА ОТКРИ РЕНОВИРАНА СПОРТНА ПЛОЩАДКА В ЦЕНТЪРА НА ЛУКОВИТ

четвъртък, 21 септември 2023 373

Днес се състоя официалното откриване на реновираната от СУ „Алеко Константинов“ мултифункционална спортна площадка в центъра на Луковит.

Лентата беше прерязана в следобедните часове от кмета на общината Иван Грънчаров, директора на училището Мая Ралчева и управителя на фирмата изпълнител Ивайло Йотов.

В церемонията взе участие мажоретен състав с ръководител Поля Цолова, а първата спортна изява бе с демонстративен характер. Под ръководството на учителя Пламен Тодоров, сборни отбори от момчета до 14 години изиграха приятелска волейболна среща.

Спортното съоръжение е разположено в общински имот до Спортна зала „Христо Ботев“. В словото си г-н Грънчаров подчерта, че от момента, когато преди 11 години с лични средства е реновирал игрището, то е ползвано непрестанно. Той благодари на училището за обновяването и призова съоръжението да се ползва пълноценно и отговорно.

Площадката е с площ 800 кв.м. Предназначена е за волейбол, баскетбол и футбол. Игралното поле е оборудвано с врати за минифутбол, мрежа за волейбол и 2 коша за баскетбол. Положена е изкуствена настилка с височина 20 мм, монтирани са LED прожектори. Оградата е с обща височина 5,30 метра и включва метална мрежа с PVC покритие, над която е опъната удароустойчива текстилна мрежа.

Миналата година върху съседен общински терен СУ „Алеко Константинов“ изгради изцяло ново мултифункционално спортно съоръжение със същите размери. В пространството между двете площадки вече са монтирани две 18-местни скамейки и съблекалня.


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/