Кметът на община Луковит се срещна с екипите за управление и изпълнение на международния проект R.I.V.E.R.S

вторник, 12 октомври 2021 131

Учители и ученици от пет страни днес гостуваха на Община Луковит и се срещнаха с представители на ръководството и администрацията.

Тази седмица НУ „Инж. Вълков“ гр. Луковит е домакин на първата международна среща в рамките на проект R.I.V.E.R.S (Rivers Introduce Valuable Environmental Reaction and Sustainability) 2020-2022 по програма ЕРАЗЪМ+. Проектът стартира миналата година по ключова дейност (КД2) „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики”. Координатор е луковитското начално училище, а партньори са учебни заведения от Гърция, Литва, Португалия, Хърватия и Словакия. Във фокуса на проектните дейности са темите за опазването на околната среда, изменението на климата и използването на иновативни подходи в образователния процес по въпросите на екологията.

Екипите за управление и изпълнение на проекта бяха посрещнати в многофункционална зала „Луковит“ от кмета Иван Грънчаров, който в приветствието си акцентира на речното богатство на района и прилаганите практики по опазване на околната среда. Обсъдени бяха дейностите и очакваните резултати от изпълнението на проекта, след което последва размяна на традиционни сувенири, характерни за страните участнички.

В следобедните часове гостите посетиха Пречиствателната станция за отпадъчни води и Регионалното депо за неопасни отпадъци в Луковит.


Споделете:

Свалете в PDF