КИНОСЪБИТИЕ В ПЕЩЕРНА В СЪБОТНАТА ВЕЧЕР

понеделник, 01 август 2022 87

В истинско киносъбитие се превърна съботната прожекция в село Пещерна на българския игрален филм от 1960 г. „Стубленските липи“.

Филмовата вечер се осъществи по инициатива на семейство Пешови, в съорганизаторство с кметския наместник Илка Петкова и местното НЧ „Васил Левски-1948 г.“. Лятното кино бе позиционирано пред сградата на кметството и предшествано от изискан кетъринг за жителите и гостите на събитието. Сред присъстващите бяха директорът на Народния театър „Иван Вазов“ - Васил Василев и заместник-директорът на Софийската опера и балет - Христина Станева, заедно със своите семейства.

Лентата на режисьора Дако Даковски е заснета в Пещерна и разказва за демобилизирания офицер Петко Стубленски, който се завръща в родното си село, за да поеме ръководството на изоставащото ТКЗС. Ролите се изпълняват от Мирослав Миндов, Грациела Бъчварова, Владислав Молеров, Иван Братанов и др., а в масовите сцени участват жители на селото. Кинотворбата е по сценарий на Стоян Даскалов, музиката е композирана от Любомир Пипков.


Споделете:

Свалете в PDF