ИЗЛОЖЕНИЕ НА ПРОФЕСИИТЕ В ЦЕНТЪРА НА ЛУКОВИТ ПРОВЕДЕ ПГСС „СЕРГЕЙ РУМЯНЦЕВ“

понеделник, 24 юни 2024 169

Изложение на професиите в центъра на Луковит проведе ПГСС „Сергей Румянцев“ на днешния Еньовден. Кметът на общината Иван Грънчаров оказа пълно съдействие за организиране на събитието и беше сред първите посетители.

В професионалната гимназия по селско стопанство се осъществява прием след завършен 7 клас по професиите „Икономист-информатик“ с интензивно изучаване на английски език, „Агроеколог“, „Моделиер-технолог на облекло“ и „Техник на селскостопанска техника“.

Още от сутринта директорът Антоанета Нечева, учители и възпитаници на гимназията подготвиха изложбените щандове, на които можеха да се видят макети на двигатели с вътрешно горене, свинеферма, хидропонно отглеждане на зеленчуци, дамско облекло и изделия за бита от плат. Ученици посрещаха гражданите с билки, подправки и смокини, отгледани в училищното стопанство. Раздаваха информационни брошури и презентираха цялостната дейност на професионалната гимназия – единственото земеделско училище на територията на област Ловеч.

Събитието е част от дейностите по проект BG05SFPROO1-3.001-0001 „Модернизиране на професионалното образование и обучение“, финансиран по Програма „Образование“ 2021 – 2027, съфинансирана от Европейския съюз.


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/